Diplomaţii americani rămaşi în Ucraina urmau să fie mutaţi în Polonia din motive de securitate, a anunţat secretarul de Stat american Antony Blinken, după ce Rusia a anunţat că trimite trupe în regiunile separatiste proruse din Donbas, în estul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din motive de securtate, personalul Departamentului de Stat care se află în prezent a Liov va trece în noaptea (de luni spre marţi) în Polonia”, a anunţat într-un comunicat şeful diplomaţiei americane.

”Ne reiterăm puternic recomandarea către cetăţenii americani să părăsească Ucraina imediat. Situaţia de securitate în Ucraina continuă să fie imprevizibilă în toată ţara şi se poate deteriora pe neanunţare”, subliniază el.

Această decizie intervine la peste o săptămână după ce Statele Unite şi-au transferat ambasada de la Kiev la Lion, în vestul Ucrainei, invocând o ”accelelare spectaculoasă” a consolidării trupelor ruse le frontiera ucraineană.

Personalul Ambasadei Statelor Unite la Kiev a fost redus în mod considerabil după ce Statele Unite au ordonat plecarea majorităţii diplomaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.