Ediţia din 2020 a dineului corespondenţilor la Casa Albă, o întâlnire anuală, la Washington, care sărbătoreşte libertatea presei, a fost anulată din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie, spre regretul nostru, să anulăm dineul prevăzut la 29 august”, a anunţat marţi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA).

Acest dineu de gală oferă preşedintelui ocazia să susţină un discurs, în general autoironic, despre anul scurs şi de a fi criticat de către un umorist.

De la instalarea sa la Casa Albă, în 2017, Donald Trump, care-şi multiplică atacurile împotriva jurnaliştilor, a boicotat mereu această întâlnire pe care o cataloghează drept ”plictisitoare”, preferându-i mitinguri de campanie.

Tradiţia acestui dineu a început în 1921. Din anii '80; toţi preşedinţii, democraţi şi republicani, au asistat la eveniment, mai puţin Ronald Reagan, în 1981, în urma unui atentat în care a fost grav rănit.

În această seară, la care participa ca invitat în 2011, Donald Trump a fost ţinta înţepăturilor lui Barack Obama, din cauza gistului miliardarului faţă de teorii ale complotului.

Ani de zile, miliardarul newyorkez a promovat o teorie care pune la îndoială locul naşterii primului preşedinte de culoare din istoria Americii şi astfel legitimiatea acestuia la conducerea Statelor Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.