Senatoarea democrată Dianne Feinstein, o pionieră a participării femeilor în politica americană, cu o carieră de 30 de ani în Senat, a murit la vârsta de 90 de ani, relatează BBC News şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dianne Feinstein era decana de vârstă a Senatului american şi a votat ultima oară în Camera superioară a Congresului american joi.

Această aleasă din California a suferit, în ultimele luni, de pierderi de memorie şi probleme cognitive.

În aprilie, ea a fost internată la spital, în urma unei ”căderi uşoare” acasă, ultimul episod dintr-o serie de probleme de sănătate.

Prima femeie primar a oraşului San Francisco a anunţat că intenţiona să se retragă la sfârşitul anului viitor, după ce a fost îndemnată insistent să demisioneze.

Preşedintele Joe Biden a salutat, după acest anunţ, ”o apărătoare pasionată a libertăţilor civile” şi o ”voce puternică a politicilor securităţii naţionale care ne asigură siguranţa şi ne onorează valorile”.

”Am fost coleg cu mai mulţi senatori decât oricine altcineva”, declara Biden. ”Pot să spun cu sinceritate că Dianne Feinstein este una dintre cei mai buni”.

Dianne Feinstein a absentat de la Capitoliu aproape trei luni, anul acesta, după ce a făcut zona zoster.

Ea şi-a asumat sarcini mai uşoare şi se deplasa în capitoliu cu un scaun cu rotile.

Ea a părut confuză în unele interviuri, în audieri în comisii şi la vot.

Dianne Feinstein a fost o apărătoare aprigă a controlului armelor de foc şi a susţinut vocal o lege care interzice armele de asalt, promulgată de către fostul preşedinte democrat Bill Clinton în 1994.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.