Deţinuţi de la o închisoare din Manaus, oraş brazilian afectat profund de pandemia de coronavirus, au luat ostatici şapte gardieni, au declarat autorităţile locale pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cauza revoltei de la Penitenciarul Puraquequara nu este cunoscută, dar la televiziunile locale s-a vorbit despre un filmuleţ care ar fi fost înregistrat de un deţinut, în care acesta se plângea de căldura foarte mare şi de lipsa curentului electric.

Într-un comunicat, Administraţia Penitenciarelor a precizat că deţinuţii au cerut să fie prezenţi reprezentanţi mass-media şi ai organizaţiilor de apărare a drepturilor omului.

Nu există informaţii cu privire la eventuale decese.

Revolta vine în contextul în care pandemia de coronavirus a suprasolicitat serviciile publice din Manaus, autorităţile ajungând să îngroape victime ale pandemiei în gropi comune şi avertizându-i pe locuitori că în curând nu vor mai fi sicrie disponibile.

În Brazilia, violenţele în închisori sunt ceva obişnuit, controlul de facto aparţinându-le de multe ori grupărilor infracţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.