Desfăşurarea de către Rusia a armelor nucleare tactice în Belarus nu are limite de timp, a declarat luni un diplomat rus de rang înalt, citat de TASS, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a anunţat în martie că desfăşoară arme nucleare tactice în Belarus, un aliat apropiat care a oferit sprijin pentru atacul Moscovei asupra Ucrainei.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că armele au început să sosească luna trecută, lucru confirmat de Putin la sfârşitul săptămânii trecute la forumul economic de la Sankt Petersbug.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Arme nucleare tactice ale Rusiei sunt deja în Belarus, anunţă Putin. El spune că are o părere negativă despre folosirea acestora, dar precizează în ce condiţii ar face-o

Este pentru prima dată când Moscovea desfăşoară astfel de focoase - arme nucleare cu rază de acţiune mai scurtă şi mai puţin puternice care ar putea fi folosite pe câmpul de luptă - în afara Rusiei de la căderea Uniunii Sovietice.

"În ceea ce priveşte posibilul interval de timp pentru prezenţa armelor nucleare tactice ruseşti pe teritoriul Belarusului, acordurile ruso-belaruse nu implică nicio restricţie în acest sens", a declarat într-un interviu pentru TASS Aleksei Polişciuk, directorul departamentului pentru fostele state sovietice din cadrul Ministerului rus de Externe.

Oficialul a adăugat că armele ar putea fi, ipotetic, scoase din Belarus, dacă Statele Unite şi NATO "se abţin să submineze securitatea şi suveranitatea Rusiei şi a Belarusului".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.