Deputaţii şi miniştrii bulgari îşi donează salariile sistemului public de sănătate atât timp cât rămân în vigoare măsurile de izolare din cauza epidemieide covid-19, a hotărât Parlamentul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputaţii au hotărât luni seara să prelungească - până la 13 mai - starea de urgenţă care permite Guvernului să impună măsuri de izolare.

Ei au hotărât să susţină unanim - un lucru rar - o propunere a Partidului GERB (conservator, la putere) de a renunţa la salarii începând de la 1 aprilie.

Această măsură vizează şi membrii Guvernului şi cabinetele politice ale acestora, dar şi şefii agenţiilor guvernamentale.

Donaţia deputaţilor însumează 1,44 milioane de leva (740.000 de euro) pe perioada izolării.

Parlamentul bulgar a adoptat tot luni o actualizare a bugetului aferent lui 2020 şi un deficit de 3%, după ce a adoptat anterior un buget echilibrat.

O creştere importantă a şomajului - de 6,2% - este estimată, iar 42.000 de şomeri s-au înregistrat de la începutul crizei noului coronavirus.

Bulgaria, care înregistrează 22 de morţi şi 549 de contaminări, rămâne relativ puţin afectată de epidemie.

Cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene (UE) a luat de la 13 martie măsuri dure de izolare, pentru a permite sistemului bulgar de sănătate să înfrunte epidemia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.