Deputaţii britanici au adoptat marţi seara un proiect de lege controversat privind expulzarea migranţilor în Rwanda, în urma unui vot riscant pentru premierul Rishi Sunak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un prim vot în Camera Comunelor, 313 deputaţi s-au pronunţat în favoarea textului, iar 269 au votat ”împotrivă”, acordându-i astfel un răgaz şefului Guvernului de sărbătorile de iarnă.

Această lege de urgenţă controversată a premierului conservator Rishi Sunak autorizează trimiterea solicitanţilor de azil în Rwanda.

Acest text este, potrivit premierului, ”cel mai dur” prezentat vreodată împotriva imigraţiei ilegale.

El vizează să răspundă unor obiecţii ale Curţii Supreme britanmice, care a blocat luna trecută o versiune anterioară a proiectului.

Expulzarea migranţilor - indiferent de unde provin - în Rwanda a fost anunţată în aprilie 2022, însă nu a fost niciodată pusă în aplicare.

În iunie 2022, un prim zbor care urma să ducă o mână de migranţi la Kigali a fost anulat în ultimul moment, în urma unui ordin al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Aproximativ 29.700 de persoane au sosit în regatul Unit în 2023, la bordul unor ambarcaţiuni mici, după ce în 2022, au sosit 45.700 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.