Departamentul de Justiţie a anunţat, miercuri, că sistemele sale de email au fost accesate de hackeri care au piratat compania de software SolarWinds, acesta fiind un nou indiciu al gravităţii atacului cibernetic care a zguduit Washingtonul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amploarea atacului cibernetic împotriva Departamentului de Justiţie nu este clară, dar ar putea fi semnificativă. Departamentul, care are peste 100.000 de angajaţi într-o serie de agenţii de aplicare a legii, inclusiv FBI, Agenţia de combatere a drogurilor şi Serviciul Şerifilor din SUA, a anunţat într-un comunicat că 3% din cutiile poştale Office 365 ar putea să fi fost accesate.

Departamentul de Justiţie nu are indicii că ar fi afectate sistemele clasificate. Însă accesarea mai multor mii de e-mailuri a celei mai importante organizaţie naţionale de aplicare a legii ar putea oferi informaţii hackerilor străini.

Departamentul joacă un rol cheie în eliminarea spionilor străini, aplicarea sancţiunilor şi combaterea corupţiei. În special, justiţia a întreprins recent acţiuni din ce în ce mai agresive împotriva hackerilor străini, desecretizâbd o serie de acuzaţii împotriva spionilor cibernetici ruşi, chinezi şi iranieni înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA de acum două luni.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie, Marc Raimondi, a refuzat să pună o cifră precisă a numărului de e-mailuri vizate.

Atacul a fost descoperit cu o zi înainte de Crăciun - la aproape două săptămâni după ce Reuters a relatat pentru prima dată că hackeri suspectaţi că acţionează în numele Rusiei au intrat în reţelele guvernamentale americane.

Rusia a negat responsabilitatea pentru campania de hacking, care a fost descrisă drept una dintre cele mai sofisticate operaţiuni descoperite în ultimii ani.

Hackerii în cauză au reuşit să obţină acces la o mulţime de agenţii guvernamentale prin modificarea software-ului de monitorizare a reţelei vândut de SolarWinds din Austin, Texas. Experţii în securitate cibernetică au declarat că o evaluare completă a accesărilor ar putea dura luni sau chiar mai mult.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.