SUA va oferi Ucrainei sisteme Vampire împotriva aeronavelor fără echipaj, sau sisteme contra dronelor, care folosesc "mici proiectile pentru a lovi proiectilele de pe cer", a declarat, miercuri, jurnaliştilor, subsecretarul pentru politici de la Departamentul Apărării Dr. Colin Kahl, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemele Vampire contra aeronavelor fără echipaj sunt incluse în cel mai recent pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de 3 miliarde de dolari, anunţat miercuri.

SUA continuă să "antreneze forţele ucrainene pe toate sistemele" pe care Statele Unite şi aliaţii din NATO le asigură, a spus Kahl. Aceste antrenamente au loc "prin rotaţie", a adăugat el.

Pentru antrenamente pe sistemele incluse în cel mai recent pachet de asistenţă de securitate, SUA crede că "e timpul să îi antreneze pe ucraineni pe toate sistemele cu care nu sunt familiarizaţi", a mai spus Kahl.

Întrucât cea mai recentă asistenţă de securitate va fi finanţată din Iniţiativa pentru Asistenţă de Securitate a Ucrainei - adică va fi produsă de partenerii din industrie şi nu va veni direct din stocurile de arme ale Departamentului Apărării - ar putea dura "luni să fie contractată şi unul, doi, trei ani, în unele cazuri, pentru a ajunge în Ucraina", a afirmat Kahl.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.