NATO efectuează, în această săptămână, o adevăratp demonstraţie de forţă în estul Mării Mediterane, cu portavionul USS Harry S. Truman în frunte, într-un mesaj adresat în mod clar Rusiei, în pofida faptului că teatrul de luptă din Ucraina este departe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un du-te-vino de avioane de luptă avea loc marţi pe pista de aterizare a USS Harry S. Truman, la nord de oraşul libian Benghazi.

Multe instituţii de presă, inclusiv AFP au fost invitate la bordul portavionului american, să asiste la aceste manevre de antrenament - ”Scutul lui Neptun 2022”, în perioada 17-31 mai.

”Vreau să fim cât mai pregătiţi posibil”, subliniază amiralul Curt Renshaw. 

”Ne uităm la capacităţile ruse şi ne uităm şi la ale noastre, iar poi ne antrenăm pentru a contracara ceea ce ar putea să facă (ruşii) şi pentru a ne apăra, astfel, atât pe noi, cât şi partanerii şi aliaţii noştri”, declară el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.