Demisia premierului britanic Theresa May nu schimbă cu ”nimic” poziţia Celor 27 cu privire la acordul încheiat în vederea unei ieşiri ordonate a regatului Unit din Uniunea Europeană, a subliniat vineri Comisia Europeană (CE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi îl vom respecta pe noul premier, însă nimic nu va schimba poziţia adoptată de Consiliul European cu privire la acordul ieşirii”, a declarat o purtătoare de cuvţnt a CE, Mina Andreeva.

”Preşedintele (CE Jean-Claude) Juncker a aflat anunţul premierului şi nu simţit vreo bucurie. El a apreciat să lucreze cu Theresa May, pe care o respectă şi o consideră o femeie curajoasă”, a spus ea.

Theresa May şi-a anunţat decizia de a demisiona din funcţia de şefă a Partidului Conservator şi, astfel, din cea de şefă a Guvernului, la 7 iunie.

Ea şi-a exprimat ”regretul profund de a nu fi fost capabilă să pună în aplicare Brexitul”.

Candidatul favorit la succesiunea sa, fostul său ministru de Externe Boris Johnson, a reacţionat apreciind că ”a venit timpul să punem Brexitul în aplicare”.

”Preşedintele Juncker este pregătit să stabilească relaţii de lucru cu noul premier, indiferent cine va fi acesta, fără să-şi înceteze, însă, întâlnirile cu Theresa May”, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt a Comisiei.

Acordul Brexitului, încheiat între Guvernul Theresei May şi Cei 27 a fost respins în trei rânduri în Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.