Decana de vârstă a Curţii Supreme americane Ruth Bader Ginsburg, o progresistă foarte apreciată de către democraţi, a fost spitalizată dn cauza unei inflamaţiii biliare, a anunţat cea mai înaltă jurisdicţie americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistrata - supranumită ”RGB” - a primit îngrijiri la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore în urma unei infecţii acute cu ”lichid biliar” legată de obstrucţionarea canalului cistic de un calcul.

Ruth Bader Ginsburg urmează să rămână internată la spital o zi-două, însă veştile despre starea sănătăţii sale sunt liniştitoare.

”Judecătoarea se odihneşte şi preconizează să participe la teleconferinţa” Curţii Supreme ”miercuri dimineaţa (ora locală), la distanţă, de la spital”, anunţă Curtea într-un comunicat.

Strălucitoarea juristă, în vârstă de 87 de ani, a fost spitalizată în mai multe rânduri în urma unor tremurături şi cu febră în 2019, în vederea unei operaţii de extirpare a unor noduli canceroşi din plămâni şi în urma unei fracturi de coaste în 2018.

Ruth Bader Ginsburg, care a devenit un simbol pe reţele de socializare, este cunoscută prin longevitatea sa la cea mai înaltă instanţă americană, în care a fost nominalizată în 1993 de către Bill Clinton.

Democraţii americani se tem de pierderea acestei campioane a cauzei femeilor, pe care preşedintele Donald Trump ar înlocui-o cu un magistrat conservator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.