Debutul procesului în care prim-ministrul Benjamin Netanyahu este acuzat de corupţie a fost amânat pentru luna mai, a anunţat ministrul israelian al Justiţiei, citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele audieri urmau să aibă loc marţi, dar, din cauza crizei sanitare provocate de COVID-19, ele au fost amânate.

Netanyahu este implicat în trei anchete diferite, fiind acuzat inclusiv de dare de mită şi fraudă. El neagă învinuirile, însă procesul pare a fi o ameninţare serioasă pentru funcţia sa.

Politicianul în vârstă de 70 de ani nu a reuşit să formeze un guvern după trei runde de alegeri din ultimele 12 luni. 

Aflat în blocaj politic, Israelul se confruntă acum şi cu răspândirea bolii provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China, care a afectat peste 120 de ţări din lume. Acum, Netanyahu cere rivalilor politici să îl ajute să formeze un guvern de urgenţă.

Preşedintele ţării, Reuven Rivlin, se întâlneşte cu reprezentanţii partidelor politice duminică pentru a analiza formarea unei posibile coaliţii majoritare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.