Copenhaga l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a da explicaţii, după ce spaţiul aerian al Danemarcei a fost încălcat de un avion rusesc de recunoaştere, a anunţat şeful diplomaţiei daneze, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ambasadorul rus este convocat la Ministerul de Externe mâine. O nouă încălcare a spaţiului aerian danez de către Rusia. Este total inacceptabil şi în special îngrijorător în situaţia actuală”, a scris Jeppe Kafod pe Twitter.

Incidentul a avut loc vineri seară. Atunci, un avion rusesc de recunoaştere a pătruns în spaţiul aerian danez la est de Bornholm, după care a pătruns în spaţiul aerian suedez, informaţie confirmată de Suedia.

“Este vorba de un avion de recunoaştere care s-a aflat pentru foarte scurt timp în spaţiul nostru aerian. Două F-16 daneze au intervenit imediat”, a declarat un ataşat de presă al Apărării daneze, Hanrik Mortensen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.