Un cutremur puternic, care s-a produs la mică adâncime, a zguduit miercuri sudul Filipinelor, iar autorităţile locale au avertizat cu privire la replici şi pagube.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFP, care citează centrul american pentru geofizică, USGS, cutremurul a avut magnitudinea de moment evaluată la 6 şi s-ar fi produs la o adâncime de 13,5 kilometri, la ora locală 18.44 (12.44, ora României). 

Centrul Seismologic Mediteranean din Europa (EMSC) a evaluat magnitudinea cutremurului tot la 6, dar adâncimea la numai 2 kilometri, conform Reuters. 

Seismul s-a produs în regiunea insulei Mindanao, a doua ca mărime a arhipelagului Filipinelor, în apropiere de Monkayo. Seismul a fost resimţit în Davao, oraşul natal al fostului preşedinte Rodrigo Duterte, a precizat pe Facebook agenţia pentru dezastre civile din regiune.

Fotografiile şi videoclipurile de pe reţelele sociale arată oameni care ies din centrele comerciale şi dintr-o universitate căutând spaţii deschise din oraş, în timp ce într-o biserică se văd candelabrele care se legănau puternic.

Autorităţile au avertizat că se aşteaptă la pagube şi la replici.

Potrivit USGS, deja la nici o jumătate de oră s-a produs o replică de magnitudine 4,6, la o adâncime de 10 kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.