Un cutremur puternic, de magnitudinea 6,4, a avut loc joi în estul Indoneziei, în largul arhipelagului Molucelor, potrivit institutului american de geofizică USGS, fără să se semnaleze pagube importante imediat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio alertă de tsunami nu a fost emisă după acest cutremur, al cărui epicentru a fost localizat la aproximativ 135 de kilometri nord de oraşul Tobelo, la o adâncime de 106 kilometri.

Cutremure mai de suprafaţă provoacă de obicei pagube mari.

Seismul a fost resimţit în mai multe localităţi din Moluce, potrivit agenţiei indoneziene de geofizică, însă aceasta nu a semnalat imediat victime sau pagube.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule şi insuliţe, se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

În septembrie 2019, un cutremur de magnitudinea 6,5 a zguduit Molucele şi s-a soldat cu 20 de morţi.

În 2018, un seism violent de magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami, pe Insula Sulawesi, a devastat regiunea Palu şi s-a soldat cu peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.