Un cutremur de magnitudinea de 6,4 a avut loc miercuri pe Insula Mindanao, în sudul Filipinelor, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul, localizat la 14 kilometri adâncime şi la 7,7 kilometri de oraşul Columbo, a avut loc la ora locală 19.37 (13.37, ora României), potrivit USGS.

Un bărbat în vârstă a fost rănit de un obiect care a căzut, iar sute de persoane au dat năvală afară dintr-un centru comercial, potrivit televiziunii filipineze ABS-CBN, prezenta la faa locului.

Nicio pagubă majoră nu a fost semnalată imediat.

Directorul Institului filipinez de Vulcanologie şi Seismologie (Phivolcs), Renato Solidum, a exclus riscul unui tsunami, în contextul în care cutremurul a avut loc pe insulă.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde se întâlnesc plăci tectonice, sursa unei activităţi seismice şi vulcanice intense.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.