Un cutremur de magnitudinea 6,3 a avut loc marţi, în largul Insulei Creta, în sudul Greciei, a anunţat Observatorul din Atena, fără să se soldeze cu victime sau pagube, potrivit unor prime informaţii de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul seismului, care a fost resimţit pe insulă, a fost localizat în mare, la ora 9.24 GMT (12.24, ora României), la 405 kilometri sud-est de Atena şi la 24 de kilometri de localitatea Zakros, în largul coastelor de est al Cretei, precizează într-un comunicat Observatorul.

Presa locală scrie că seismul a fost resimţit în Creta şi pe insulele arhipelagului Dodecanez, la Marea Egee.

”Epicentrul sesimului se află în mare, departe de localităţi locuite”, a subliniat, la postul de radio Skai, seismologul grec Gerassimos Papadopoulos.

Acest cutremur intervine la 15 zile după un cutremur de magnitudinea 5,8 (de magnitudinea 6, potrivit institutului american de geofizică USGS) care a zguduit Creta şi care s-a soldat cu un mort, zece răniţi şi a provocat pagube în satul Arkalohori, situat la 23 de kilometri de Herakleion, capitala insulei.

Acest seism, la 27 septembrie, a avut epicentrul în altă zonă decât cel de marţi, potrvit lui Papadopoulos. El a fost localizat la 346 de kilometri sud de capitala greacă, la o adâncime de zece kilometri.

Grecia este străbătură de falii geologice importante, iar cutremurele sunt frecvente.

La 3 martie, centrul Greciei a fost zguduit de un cutremur care a avut loc la Elassona, soldat cu un mort, zece răniţi şi pagube importante.

La 30 octombrie 2020, un cutremr de magnitudinea 7 a zguduit Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir, soldat cu 114 morţi în Turcia şi doi la Samos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.