Un cutremur de magnitudinea 6,2 a avur loc luni în largul Insulei Sulawesi, în Indonezia, anunţă institutul american de geofizică USGS, însă fără să declanşeze o alertă de tsunami, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la o adâncime de zece kilometri, la aproximativ 100 de kilometri vest de oraşul Luwuk, la Golful Tomini, în partea de nord a marii insule indoneziene.

Cutremurul a fost resimţit în oraşul Palu, la aproximativ 200 de kilometri de epicentru.

Cutremure şi erupţii vulcanice sunt frecvente în Indonezia, situată pe Centura de Foc a Pacificului, un arc vulcanic situat în jurul bazinului Pacificului, care se întinde, de partea asiatică, din Japonia şi până către Asia de Sud-Est.

În ianuarie, peste 100 de persane au murit pe Insula Sulawesi, iar alte mii au rămas fără case în urma altui cutremur de magnitudinea 6,2.

Oraşul de coastă Mamuju, capitala provincei Sulawesi de Vest, a fost devastat atunci.

Acest cutremur a provocat panică în rândul locuitorilor din vestul insulei, devastată în 2018 de un cutremur foarte puternic, urmat de un tsunami, soldat cy 4.300 de morţi.

Arhipelagul indonezian rămâne marcat de cutremurul de la 26 decembrie 2004, cu o magnitudine de de 9,1, în largul Insulei Sumatra, care a provocat un tsunami uriaş, soldat cu 220.000 de morţi în regiune, dintre care aproximativ 170.000 în Indonezia. Aceasta este una dintre cele mai sângeroase catastrofe înregistrate vreodată

 

Indonésie: séisme de magnitude 6,2 au large des Célèbes
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.