Un cutremur de magnitidinea 5,2 a fost resimţit joi seara în partea central-estică a Italiei, potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), însă nicio informaţie nu era disponibilă imediat cu privire la eventuale pagube sau victime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la ora locală 20.19 (21.19, ora României) în apropiere de Montelcilfone, în provincia Molise, la o adâncime de nouă kilometri, potrivit primelor estimări ale Institutului.

În aceeaşi zonă s-a înregistrat un cutremur de magnitudinea 4,2 în aprilie, iar altul de magnitudinea 4,7 marţi seara, care au provocat doar pagube uşoare.

Situată la intersecţia plăcilor euro-astitică şi africană, care o împing către Balcani, la nord, o mare parte a Italiei se confruntă cu un risc mare de cutremure. Mii de seisme se înregistrează anual, însă majoritatea lor nu este resimţită de populaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.