Un cutremur moderat, cu o magnitudine preliminară de 4,1, a avut loc vineri în sudul Californiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a avut loc vineri, la ora locală 10.55 (20.55, ora României), iar epicenturl a fost localizat la aproximativ un kilometru nord-vest de Lytle Creek, în Munţii San Gabriel, la aproximativ 72 de kilometri est de Los Angeles, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

Un astfel de cutremur nu cauzează, de obicei, pagube semnificative.

”Clădirea a fost zguduită puternic”, declară un lucrător de la recepţia Staţiei Rangerilor a Serviciului Forestier din Lytle Creek, Michael Guardado.

Departamentul Pompierilor din Los Angeles (LAFD) anunţă că nu s-au raportat imediat răniţi sau pagube la clădiri sau infrastructuri în oraş.

Pompierii din comitatul San Bernardino. situat la est de comitatul Los Angeles, anunţă că nu s-au raportat pagube şi că pompierii nu au fost chemaţi la intervenţii în legătură cu cutremurul.

Seismul a avut loc în Trecătoarea Cajon, unde se întâlnesc faliile San Andreas şi San Jacinto, anunţă pe o reţea de socializare o seismoloagă cu experienţă, Lucy Jones.

În 1970, în aceeaşi zonă a avut loc un cutremur de magnitudinea 5,2 şi o replică de magnitudinea 4,0, precizează ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.