Judecătorii Curţii Supreme vor hotărî marţi dacă premierul britanic Theresa May poate să înceapă procedura de retrage a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără să ceară acordul legislativului de la Londra. Prim-ministrul britanic a promis să invoce până la finele lunii martie articolul 50, însă acest proces ar putea să fie întârziat dacă parlamentarii primesc dreptul de a vota cu privire la declanşarea ieşirii din UE, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, magistraţii au decis la finele lunii noiembrie că este ilegal ca premierul Theresa May să declanşeze articolul 50 prin utilizarea exclusivă a puterilor executive cunoscute drept ”prerogativa regală” şi fără consultarea Parlamentului.

Însă, executivul britanic a lansat un apel împotriva deciziei la Curtea Supremă, pentru a bloca dreptul parlamentarilor de a decide prin vot cu privire la declanşarea Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.