Curtea Supremă a SUA a decis joi noapte ca evacuările din locuinţe să fie reluate în întreaga ţară, blocând administraţia Biden să impună o interdicţie temporară care a intrat în vigoare în contextul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea curţii de justiţie pune astfel capăt protecţiei acordate pentru aproximativ 3,5 milioane de americani care spuneau la începutul lui august că vor fi evacuaţi în următoarele două luni, potrivit datelor Biroului de Recensământ.

Curtea Supremă a menţionat, într-o decizie nesemnată, că Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), care a reimpus moratoriul pe 3 august, nu are autoritatea să facă acest lucru în conformitate cu legea federală fără autorizaţia explicită a Congresului.

Judecătorii au respins argumentele administraţiei în sprijinul CDC.

„Dacă un moratoriu pentru evacuare impus federal este să continue, Congresul trebuie să îl autorizeze în mod special”, a transmis Curtea Supremă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.