Curtea Supremă britanică confirmă miercuri ilegalitatea proiectului extrem de controversat al Guvernului lui Rishi Sunak de a expulza către Rwanda solicitanţi de azil - indiferent de unde provin aceştia - care au ajuns în mod ilegal pe teritoriul britanic şi stabileşte că Rwanda nu poate fi considerată o ţară terţă sigură, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mafistaţii de rang înalt ai Curţii resping astfel un apel al Guvernului lui Rishi Sunak şi stabiilesc că Curtea de Apel a avut dreptate să conchidă că Rwanda nu poate fi considerată o ţară terţă sigură.

Kigali a ”contestat” hotărârea Curţii Supreme britanice, declară AFP o purtătoare de cuvânt a Guvernului rwandez, Yolande Makolo.

”Contestăm hotărârea potrivit căreia Rwanda nu este o ţară terţă sigură pentru solicitanţi de azil şi refugiaţi”, anunţă ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.