Curtea Supremă a Statelor Unite i-a aplicat joi o lovitură lui Donald Trump, validând măsurile de protecţie acordate de către predecesorul său Barack Obama unui număr de 700.000 de imigranţi tineri - ”Dreamers” - pe care miliardarul republican voia să le abroge, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Supremă a catalogat drept ”capricioasă” şi ”arbitrară” hotărârea administraţiei republicane a lui Trump de a pune capăt programului adoptat de către preţedintele democrat Barack Obama.

Prin acest program - DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) -, imigranţii în vârstă de până la 30 de ani care au intrat în mod clandestin, pe când erau copii, pe teritoriul Statelor Unite, nu pot fi expluzaţi din ţară.

Preşedintele Curţii Suprmee John Roberts a votat alături de cei patru colegi ai săi progresişti în favoarea acestei hotărâri, adoptată de o majoritate de cinci din cei nouă magistraţi.

Această hotărâre a Curţii reprezintă o uşurare pentru aproximativ 649.000 de imigranţi înscrişi în prezent în DACA. Riscul expulzării lor a fost îndepărtat şi urmează să primească permise de muncă pe o perioadă de doi ani, care poate fi prelungită.

Odată cu apropierea alegerilor de la 3 noiembrie, Donald Trump a adoptat o linie dură în domeniul imigraţiei, din care a făcut unul dintre pilonii preşedinţiei sale şi o temă centrală a campaniei în vederea realegerii la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.