Curtea Supremă a SUA a menţinut, vineri condamnarea la moarte a lui Dzhokhar Tsarnaev, unul dintre cei doi fraţi responsabili pentru atentatul cu bombă de la Maratonul din Boston din 2013, care a dus la moartea a trei spectatori şi a unui ofiţer de poliţie, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Supremă anulează, astfel, o decizie anterioară a unei instanţe inferioare.  

”Dzhokhar Tsarnaev a comis crime odioase”, a scris judecătorul Clarence Thomas pentru majoritate.  

”Al şaselea amendament i-a garantat, totuşi, un proces echitabil în faţa unui juriu imparţial”, a adăugat acesta.  

În martie 2021, Curtea Supremă a Statelor Unite a aceptat să examineze anularea condamnării la moarte a lui Djokhar Tsarnaev.  

Student de origine cecenă, Djokhar Tsarnaev a fost condamnat la moarte în iunie 2015, după ce a fost găsit vinovat de faptul că a depus, împreună cu fratele său mai mare, Tamerlan, două bombe artizanale, în oale sub presiune, în apropiere de linia de sosire a maratonului din Boston, care au ucis trei oameni şi au rănit alţi 264. 

Apărarea a susţinut mereu că tânărul, în vârstă de 19 ani la momentul faptelor, se afla sub influenţa fratelui său mai mare, ucis de forţe de ordine la trei zile după atentat. 

În timpul fugii, cei doi fraţi au ucis prin împuşcare un poliţist. 

O Curte de Apel din Boston a anulat condamnarea la moarte a lui Djokhar Tsarnaev, evocând nereguli în selectarea juraţilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.