Curtea Supremă a Statelor Unite a anunţat că va examina un caz emblematic cu privire la un patiser care a refuzat să prepare un tort de nuntă pe motiv că cuplul care l-a comandat este homosexual, ceea ce-i afecta, afirmă brutarul, convingerile religioase, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest dosar foarte sensibil este considerat de experţi de o importanţă specială, deoarece el opune două principii extrem de importante pentru americani, şi anume libertatea confesională şi interdicţia discriminării în funcţie de orientarea sexuală.

Înalta Curte a acceptat să adauge luni acest dosar calendarului sesiunii sale de audieri, care începe în octombrie, în ziua marcării a doi de ani de la hotărârea istorică prin care a legalizat căsătoria gay pe întregul teritoriu american.

În acest dosar se înfruntă patiseria Masterpiece Cakeshop şi Comitetul Drepturilor Civice în statul Colorado.

Să accepte să facă tortul de nuntă ”i-ar fi displăcut lui Dumnezeu”, a declarat patiserul, refuzând să preia comanda.

”Este mai mult decât o nimica toată. Dacă un magazin se vrea deschis publicului, atunci el trebuie să fie (deschis) tuturor”, a comentat luni ACLU, o influentă organizaţie de apărare a libertăţilor, care se opune patiserului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.