Curtea Supremă a Statelor Unite a oprit marţi un proces în care democraţii din Congres îl acuzau pe preşedintele Donald Trump că a încălcat prevederile anti-corupţie din Constituţie prin afacerile sale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii au refuzat să audieze un apel făcut de 215 democraţi din Senat şi Camera Reprezentanţilor împotriva deciziei unei curţi inferioare potrivit căreia parlamentarii nu au prezentat argumentele legale necesare pentru acuzaţiile lor, care s-au concentrat pe deţinerea de către preşedinte a Trump International Hotel din Washington

Parlamentarii l-au acuzat pe Trump că  încalcă clauze din Constituţie care interzic preşedinţilor să primească plăţi sau cadouri din partea unor guverne străine fără probarea Congresului. Reclamantul principal în acest caz este senatorul Richard Blumenthal din Connecticut.

Trump mai are două procese similare, unul intentat de un grup de sprijin şi un altul de către procurorii generali democraţi din Maryland şi Districtul Columbia. Cazurile respective vor fi probabil respinse dacă Trump va pierde alegerile din 3 noiembrie, potrivit profesorului de drept Carl Tobias de la University of Richmond.

Trump International Hotel din Washington este situat într-o clădire istorică, aflată la cîteva străzi distanţă de Casa Albă. Hotelul, deschis de Trump cu puţin timp înainte de a fi ales în 2016, a devenit locul preferat pentru cazare şi pentru organizarea de evenimente al unor oficiali străini aflaţi în vizită la Washington.

Spre deosebire de alţi preşedinţi, Trump şi-a păstrat dreptul de proprietate asupra afacerilor sale. Potrivit proceselor, acesta a devenit vulnerabil la mită din partea unor guverne străine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.