Curtea Supremă a Spaniei a hotărât că cinci lideri catalani separatişti pot părăsi închisoarea pentru a participa la ceremonia de învestire în parlament săptămâna viitoare, însă a informat că procesul lor nu va fi oprit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull şi Jordi Sanchez au câştigat locuri în camera inferioară a parlamentului la alegerile de pe 28 aprilie. Raul Romeva a câştigat un loc în camera superioară.
 
Ei sunt judecaţi în prezent fiind acuzaţi de rebeliune şi folosirea incorectă a fondurilor publice în legătură cu referendumul privind independenţa Cataloniei. Ei neagă acuzaţiile.
 
Curtea a informat că nu acceptă cererea lor ca procesul să fie suspendat.
 
Curtea a adăugat că „nu acceptă cererile pentru libertate însă autorizează eliberarea lor din închisoare pe 21 mai pentru a participa la întâlnirile din Congres şi Senat”.
 
Liderii catalani ar trebui protejaţi la aceste sesiuni pentru siguranţa lor, se arată în decizia curţii şi transportaţi înapoi la închisoare apoi.
 
În februarie, liderii catalani au fost transferaţi de la o închisoare din Catalonia la o facilitate din Madrid, cu câteva zile înaintea începerii procesului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.