Curtea de Casaţie turcă a anulat vineri condamnările la închisoare pe viaţă ale unui număr de trei jurnalişti cu privire la presupuse legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, potrivit agenţiei oficiale turce de presă Anadolu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ahmet Altan şi Nazli Ilicak au fost achitaţi de capul de acuzare de încălcare a Constituţiei, dar rămân acuzaţi de faptul că au ajutat ”reţeaua gulemistă”.

Mehmet Altan, fratele lui Ahmet, a fost achitat de ambele capete de acuzare, din lipsă de probe.

O instanţă inferioară urmează să-i rejudece pe cei trei jurnalişti.

Reporters sans Frontières (RSF) precizează că Ahmet Altan şi Nazli Ilicak urmează să rămână în detenţie, în aşteptarea noului proces.

”Calvarul continuă”, a comentat RSF pe Twitter.

Mehmet Altan a fost eliberat anul trecut, în aşteptarea examinării unui recurs în apel.

Mehmet şi Ahmet Altan şi jurnalistul Nazli Ilicak au fost arestaţi în septembrie 2016, în cadrul reprimării de către autorităţi a puciului eşuat din iulie 2016 care l-a vizat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Ei au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în februarie 2018, o pedeapsă confirmată în octombrie 2018 de un tribunal regional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.