Curtea de Apel a Statelor Unite pentru al doilea Circuit a respins cererea Casei Albe de revizuire a unei hotărâri prin care Donald Trump a încălcat Primul Amendament prin blocarea criticilor săi pe contul de Twitter, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Trump a făcut apel pentru o revizuire a hotărârii unanime a trei judecători din Circuitul al doilea în iulie 2019 prin care au decis că  @realDonaldTrump, contul de Twitter al preşedintelui american, constituie un "forum public" în cadrul Primului Amendament al Constituţiei americane. 

În 2018, un judecător al Curţii de district a decis că blocarea de către Donald Trump a unor conturi este neconstituţională, respingând argumentul din partea avocaţilor preşedintelui care susţineau că acestuia i s-ar fi încălcat Primul Amendament în cazul în care nu i s-ar fi permis să-i blocheze pe respectivii utilizatori. 

Curtea de district i-a cerut lui Trump să deblocheze conturile reclamanţilor săi pe Twitter şi i-a interzis să mai blocheze comentatorii pe baza vederilor lor politice. 

Procesul împotriva lui Trump a fost intentat în 2017 de Institutul Knight First Amendament al Universităţii Columbia şi de şapte persoane care au spus că Trump le-a blocat pe contul @realDonaldTrump după ce l-au criticat.

"Ne bucurăm că instanţa de apel va menţine hotărârea iniţială a comisiei", a spus Jameel Jaffer, director executiv al Institutului Knight. "Hotărârea este o afirmaţie importantă a principiilor de bază ale Primului Amendament, aplicate noilor tehnologii de comunicaţii". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.