Preşedintele rus Vladimir Putin a părut joi, pentru scurt timp, ezitant şi surprins când a fost confruntat cu o dublură a sa generată de inteligenţa artificială (AI), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sosia" a profitat de ocazie pentru a-i adresa, prin legătură video, o întrebare lui Vladimir Putin despre inteligenţa artificială în timpul conferinţei de presă anuale în care zeci de apelanţi din întreaga ţară au fost conectaţi cu liderul rus.

"Vladimir Vladimirovici, bună ziua, sunt student la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg. Vreau să vă întreb, este adevărat că aveţi o mulţime de sosii?", a întrebat dublura lui Putin, provocând râsete în rândul publicului aflat în sală cu Putin, la Moscova. "Şi de asemenea: Cum vedeţi pericolele pe care inteligenţa artificială şi reţelele neuronale le aduc în viaţa noastră?", a continuat cel care semăna izbitor cu Putin.

Întrebarea a provocat o ezitare rară din partea liderului rus, care se afla deja în a patra oră de răspunsuri la întrebări, în cadrul evenimentului-maraton.

"Văd că poate semănaţi cu mine şi vorbiţi cu vocea mea. Dar m-am gândit la asta şi am decis că doar o singură persoană trebuie să fie ca mine şi să vorbească cu vocea mea, şi acela voi fi eu", a spus în cele din urmă Putin.

"Apropo, aceasta este prima mea sosie", a adăugat Putin, o aluzie la speculaţii recurente, în special în mass-media occidentale, potrivit cărora Putin are una sau mai multe dubluri care îi ţin locul în timpul unor apariţii publice din cauza unor presupuse probleme de sănătate. Kremlinul a negat acest lucru şi a declarat că starea de sănătate a preşedintelui este excelentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.