Cuba a denunţat un atac ”terorist”, cu cocteiluri Molotov, la Ambasada sa din Paris, şi a acuzat Statele Unite de faptul că se fac vinovate de acest incident, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompieri francezi au anunţat că două dispozitive incendiare au fost aruncate către sediul misiunii dplomatice cubaneze, situat în arondismentul al XV-lea al Parisului, care a suferit pagube minore.

Ei au precizat că au fost alertaţi cu privire la atac un pic după miezul nopţii şi că ”cele două dispozitive, care au cauzat pagube minore, au fost stinse înainte sosirea” pompierilor.

Incidentul nu a fost revendicat imediat.

Ministerul cubanez de Externe acuză faptul că în atacul - care a avut loc duminică, la ora locală 23.45 (luni, 0,45, ora României) - s-au folosit trei cocteiluri Molotov care au pornit un incendiu, stins de către funcţionari de la misiune.

”Denunţăm un atac terorist cu cocteiluri Molotov împotriva ambasadei noastre la Paris @EmbaCubaFrancia”, şi-a exprimat indignarea, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”Eu consider Guvernul american responsabil de aceste campanii neîncetate împotriva ţării noastre, care încurajează aceste comportamente, şi de apeluri la violenţă, în deplină impunitate, de pe teritoriul său”, a adăugat el.

Manifstaţii în favoarea şi împotriva Guvernului cubanez au fost organizate în weekend şi luni în diverse capitale, cu ocazia Zilei Naţionale cubaneze, la 26 iulie, la două săptămâni după manifestaţii antivernamentale fără precedent care au zguduit insula comunistă.

Aceste manifestaţii istorice s-au soldat cu un mort şi zeci de răniţi şi au condus la sute de arestări.

Aproximativ 20 de ţări - inclusiv Brazilia, Columbia şi Ecuador - au susţinut un apel prin care secretarul de Stat american Antony Blinken îndeamnă Guvernul cubanez ”să respecte drepturile şi libertăţile garantate legal poporului cubanez” şi ”să elibereze deţinuţii” arestaţi la 11 iulie, la aceste manifestaţii.

”Declaraţiile lui Binken sunt susţinute de o mână de ţări, asupra cărora s-au exercitat presiuni pentru a se conforma dictatelor sale”, a denunţat, în alt mesaj postat pe Twitter, ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”#Cuba are susţinerea a 184 de naţiuni, care cer #EliminaElBloqueo”, subliniază el, referindu-se la sancţiunile impuse de către Statele Unite insulei comuniste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.