Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) a informat joi că a ajuns la un acord cu guvernul venezuelean al preşedintelui Nicolas Maduro pentru a-şi extinde operaţiunile umanitare în ţară prin care susţine spitalele şi centrele umanitare pentru a furniza servicii medicale esenţiale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, Crucea Roşie a informat, după o vizită de cinci zile a preşedintelui ICRC, Peter Mauer: „Douăzeci şi opt de spitale şi opt centre medicale din Venezuela vor beneficia de pregătire a personalului, apă şi materiale pentru instalaţii sanitare furnizate de ICRC”.

„Sunt mulţumit de dorinţa autorităţilor de a lucra cu noi pentru a gestiona nevoile umanitare pe care le-am identificat”, a afirmat Mauerer.

Preşedintele Nicolas Maduro a declarat miercuri la televiziunea de stat că ţara sa a ajuns la un acord cu ICRC pentru a lucra cu ONU pentru a primi ajutoare umanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.