Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a prezentat scuze după ce a lăsat să se înţeleagă că populaţia "ar trebui să înveţe să trăiască cu virusul, în loc să se ferească de el", într-un mesaj pe Twitter care a stârnit indignare, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o săptămână după ce a anunţat că a fost infectat cu coronavirus, Sajid Javid a declarat sâmbătă pe Twitter că este "complet vindecat". Simptomele sale au fost "foarte uşoare, datorită vaccinurilor incredibile", a adăugat ministrul, care a primit două doze. 

''Vă rog, dacă nu aţi făcut-o încă, vaccinaţi-vă, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el'', a adăugat ministrul.               

Această afirmaţie a stârnit indignare din partea asociaţiilor victimelor şi a deputaţilor, în special cei din opoziţie, care au considerat aceste observaţii jignitoare faţă de cei mai vulnerabili şi luând în considerare sacrificiile făcute de britanici în timpul celor trei lockdown-uri succesive decretate în Regatul Unit care, cu 129.000 de morţi este cea mai afectată ţară din Europa. 

Duminică, Sajid Javid a şters mesajul şi a recunoscut, într-un mesaj nou pe reţeaua socială, "o alegere nefericită" a termenilor şi şi-a prezentat scuze. 

"La fel ca multe persoane, am pierdut apropiaţi din cauza acestui teribil virus şi nu aş minimiza niciodată impactul său", a adăugat el.         

Din cauza infecţiei sale cu coronavirus, Sajid Javid a fost nevoit să se izoleze atunci când guvernul a ridicat ultimele restricţii esenţiale de luni în Anglia, decizie controversată chiar dacă este însoţită de apeluri la prudenţă. 

Contact, premierul Boris Johnson încheie în prezent o perioadă de izolare de zece zile.                

Confruntată cu o explozie de cazuri atribuite variantei Delta, Marea Britanie a înregistrat recent până la 60.000 de noi cazuri zilnic, dar pare să cunoască în ultimele zile un declin deşi nu se ştie până la ce nivel a fost atins al treilea val.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.