A patra doză de vaccin contra coronavirusului va fi propusă milioanelor de persoane din Anglia începând de luni, a anunţat, duminică, Serviciul public de sănătate, NHS, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această doză de vaccin va fi propusă persoanelor cu vârsta de 75 de ani şi peste şi celor imunodeprimate în vârstă de 12 ani şi peste. În total, 5 milioane de persoane vor putea primi vaccinul şi 600.000 vor fi invitate săptămâna aceasta să se vaccineze, potrivit NHS. 

"Datorită succesului masiv al implementării (vaccinării) de până acum, propunem de acum celor cu vârsta de peste 75 de ani şi celor mai vulnerabili o doză rapel în această primăvară pentru a-şi completa protecţia contra acestui virus", a declarat ministrul Sănătăţii Sajid Javid într-un comunicat.

În Marea Britanie, fiecare dintre cele patru naţiuni (Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord) decide politica sa în materie de sănătate. 

În Anglia, adulţii eligibili pentru a patra doză vor primi vaccin de la Pfizer sau Moderna, în timp ce adolescenţilor în vârstă de 12-18 ani li se va administra ser de la Pfizer. 

La congresul de sâmbătă al Partidului Conservator de la Blackpool (nordul Angliei), premierul Boris Johnson a spus că guvernul „se pregăteşte pentru a patra doză pentru că vom avea nevoie de ea”.

Marea Britanie a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, înregistrând mai mult de 163.000 de decese. 

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut recent în Marea Britanie cu niveluri record în Scoţia, unde o persoană din 14 a fost infectată în săptămâna încheiată pe 12 martie, a anunţat vineri Biroul Naţional de Statistică (ONS). În Anglia, ONS a estimat că o persoană din 20 a avut Covid în aceeaşi perioadă. 

Aceste niveluri de infecţie sunt cauzate de răspândirea rapidă a subvariantei Omicron BA.2.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.