Campania de vaccinare contra Covid-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările europene, potrivit unor surse din anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Data nu a fost încă fixată, potrivit acestor surse. "Am spus că la nivel european va începe în acelaşi moment. De aici şi interesul de a fi la comun", a precizat un consilier. 

Emmanuel Macron a anunţat acest proiect de campanie de vaccinare tuturor grupurilor politice din Adunarea Naţională. 

El le-a explicat că "toate ţările europene îşi vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului", a rezumat în faţa presei şeful deputaţilor din grupul republicanilor, Damien Abad. 

Întrebat de AFP, preşedintele grupului socialiştilor Valérie Rabault a confirmat că şeful statului a anunţat o campanie de vaccinare care va începe în aceeaşi zi "în toate ţările europene". 

La insistenţa Germaniei, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat marţi că s-ar exprima în sfârşit pe 21 decembrie - cu o săptămână mai devreme - cu privire la vaccinul Pfizer/ BioNTech, deschizând calea unui posibil debut al vaccinărilor înainte de finalul anului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.