Guvernul grec a prelungit vineri până pe 8 martie lockdownul în vigoare în Atena şi în mai multe regiuni din ţară, retatele de infectare cu coronavirus rămân ridicate, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Epidemiologii noştri au considerat necesară extinderea măsurilor", a declarat vice-ministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, la un an de la apariţia primului caz de Covid-19 în Grecia. 

"Un an mai târziu, încă ducem lupta (...) Nu vom da înapoi", a adăugat responsabilul vizibil emoţionat în timpul unei conferinţe de presă. "Datorită vaccinurilor, libertatea nu este prea departe", a precizat el. 

Potrivit epidemiologistului Gikas Magiorkinis, membru în comitetul pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, internările la terapie intensivă au crescut cu 12% săptămâna aceasta. 

Grecia este supusă unuei izolări stricte de la începutul lui noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate puţin înainte de Crăciun, dar restricţiile au fost impuse din nou în februarie, într-o manieră inegală, conform cu gravitatea pandemiei din regiuni. 

Pandemia a provocat 6.400 de morţi în ţara unde au fost recenzate 188.000 de cazuri. Mai mult de 826.000 de persoane au fost deja vaccinate, la o populaţie de 10,7 milioane.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.