Italia a înregistrat, în total, peste 21.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în timp ce Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană, cu circa 8.000, iar Franţa a raportat, cumulat, aproximativ 100 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Italia a înregistrat, până duminică, peste 21.100 de cazuri de infectare şi 1.441 de decese. Din total, aproximativ 2.000 de oameni sunt vindecaţi. Numărul de îmbolnăviri în peninsulă a început să crească la 1 martie, dublându-se în două săptămâni.

De cealaltă parte, duminică, Spania - a doua cea mai afectată ţară din Europa - a înregistrat circa 7.800 de cazuri şi 292 de decese, potrivit televiziunii publice. Cea mai mare parte a cazurilor active au fost raportate în regiunile Madrid, Catalonia şi Ţara Bascilor.

Madrid a înregistrat jumătate dintre decese, iar în regiune sunt peste 3.500 de cazuri. Castilla La-Mancha şi Valencia au peste 400 de cazuri.

La fel ca Italia, întreaga Spanie este plasată în carantină, după ce Guvernul a decretat stare de alertă pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului. Peste 46 de milioane de spanioli nu au voie să iasă din case decât în cazuri excepţionale: achiziţionarea de alimente, produse farmaceutice şi de primă necesitate; asistenţă medicală şi deplasarea la locul de muncă.

Cu 12 decese şi 839 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, Franţa înregistrează acum 4.500 de cazuri confirmate şi 91 de decese. Peste 300 de pacienţi se află în stare gravă şi se află internaţi la reanimare. Mai mult de jumătate dintre ei au vârste de până în 60 de ani.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în China, în lume au fost înregistrate în jur de 160.000 de cazuri de contaminare, jumătate fiind vindecate, şi peste 6.000 de decese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.