Autorităţile braziliene au anunţat, pentru ultimele 24 de ore, un nou record al numărului de decese cauzate de noului coronavirus, bilanţul ajungând la 12.400.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, au fost raportate 881 de morţi, astfel că Brazilia a devenit a şasea cea mai afectată ţară din punct de vedere al deceselor provocate de Covid-19, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Totalul contaminărilor, de 177.589, face ca statul sud-american să fie a şaptea cea mai afectată ţară din lume.

La nivel mondial, numărul deceselor provocate de Covid-19 a depăşit 291.000. În total, peste 4,2 milioane de oameni au fost diagnosticaţi.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a respins în numeroase rânduri măsurile luate de guvernatorii statelor, a emis un decret prin care saloanele de cosmetică, sălile de gimnastică pot fi deschise. Mai mulţi guvernatori au spus că vor ignora decretul, scrie The Guardian.

Bolsonaro se găseşte acum într-o altă situaţie-cheie. El se teme că un judecător de la Curtea Supremă ar putea publica o înregistrare video de la o întâlnire ministerială din 22 aprilie în care, aparent, ministrul de Externe, Ernesto Araújo, acuză China, cel mai important partener comercial al Braziliei, de provocarea acestei pandemii. El ar fi spus că „virusul comunist” ar avea ca scop dominarea altor naţiuni.

Araújo a mai folosit termenul şi într-un text publicat în aceeaşi zi pe blogul său „anti-globalizare”.

Procuratura braziliană a fost iniţial împotriva predării înregistrării Curţii Supreme, susţinând că ea conţine „subiecte potenţial sensibile” legate de relaţiile internaţionale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.