Peste 90% dintre cazurile simptomatice de Covid-19 sunt detectate în Australia, susţin autorităţile, care au anunţat joi că restricţiile de mobilitate a populaţiei rămân în vigoare încă patru săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scott Morrison, prim-ministrul australian, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că restricţiile de mobilitate a populaţiei vor rămâne în vigoare încă patru săptămâni, dar că pregăteşte relaxarea lor.

El a mai spus că Guvernul vrea o creştere a numărului testărilor şi că Parlamentul şi-ar putea relua activitatea luna viitoare, relatează The Guardian.

Înainte de relaxarea măsurilor, Guvernul vrea să fie testate şi persoanele care nu prezintă simptome de boală şi cere o determinare la scară largă a celor care au intrat în contact cu persoane bolnave.

Informaţiile oferite presei la conferinţă arată că Australia înregistrează una dintre cele mai mari rate de detectare raportate la nivel global şi estimează că aproximativ 92% dintre toate cazurile simptomatice au fost detectate în ţară.

La nivelul fiecărui stat şi teritoriu, estimarea este de 80%.

„Vrem să fim foarte clari cu australienii: legat de restricţiile de bază în vigoare acum, nu există planuri de a fi schimbate în următoarele patru săptămâni”, a spus Morrison.

Australia a înregistrat 6.457 de cazuri şi 63 de decese provocate de Covid-19.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în Wuhan (China), în luna decembrie 2019, au fost înregistrate peste 2 milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 134.000 de decese. Din totalul persoanelor bolnave, peste 529.000 au fost declarate vindecate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.