Autorităţile din statul australian New South Wales au confirmat începerea unei anchete penale în cazul dezastrului de pe vasul de croazieră Ruby Princess, după ce zece pasageri au murit din cauza Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există dovada clară că boala Covid-19 a fost adusă pe acel vas”, a spus comisarul Mike Fuller, citat de The Guardian. „Există dovada clară acum că, atunci când a oprit în Noua Zeelandă, virusul a ajuns pe uscat şi cel puţin 10 oameni au murit în Australia din această cauză. Singurul mod în care voi putea determina dacă legile noastre privind biosecuritate naţională şi legislaţia statală au fost încălcate este printr-o anchetă penală”.

El a adăugat: „Investigaţia va cerceta acţiunile fiecărei agenţii”.

Sâmbătă, ministrul Sănătăţii din New South Wales, Brad Hazzard, a luat apărarea experţilor sanitari care au permis unui număr de 2.700 de pasageri să debarce de pe Ruby Princess, pe 19 martie, pentru a ajunge în ţările lor, după ce au apărut informaţii că autorităţile ştiau că la bordul vasului existau cazuri de Covid-19.

A fost dovedit că vasul de croazieră era un focar de infecţie. Cel puţin 662 de oameni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, mai mult de 10% din totalul cazurilor înregistrate în Australia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.