Cota de popularitate a preşedintelui SUA Donald Trump a ajuns la 35%, la aproape un an de la instalarea în funcţie, fiind cel mai scăzut nivel pentru un preşedinte în luna decembrie a primului său an de mandat, conform unui sondaj dat publicităţii de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Dintre respondenţi, 59% au spus că nu sunt de acord cu felul în care Trump îşi exercită funcţia de preşedinte. Înainte de Trump, niciun preşedinte american, în afară de Dwight Eisenhower, nu a avut o rată de popularitate mai mică de 49% în luna decembrie a primului său an în funcţie.

Pachetul de reformefiscale susţinut de Trump a avut de asemenea o rată de popularitate scăzută printre respondenţii sondajului efectuat de CNN. Dintre cei întrebaţi, 55% au spus că sunt împotriva planului de reforme, o creştere cu 10% faţă de luna trecută.

Unul din trei respondenţi a spus că susţine măsurile.

Democraţii s-au opus ferm proiectului de lege privind reforma taxelor susţintând că tot ce face este să reducă taxele pentru bogaţi. Republicanii, pregătiţi să treacă proiectul de lege fără nicio susţinere de la democraţi, au argumentat că proiectul va stimula creşterea economică şi că va face SUA mai cometitivă la nivel global pentru că va tăia din rata taxelor pentru corporaţii.

Sondajul dat publicităţii marţi de CNN indică faptul că mesajul democraţilor privind legislaţia a avut mai mult succes. Două treimi dintre respondenţi au spus că ei consideră că proiectul de lege îi va avantaja pe cei bogaţi mai mult decât clasa de mijloc, în timp ce 37% au spus că ei cred că familia lor o va duce mai rău dacă legea va trece.

Cei care au răspuns au indicat de asemenea că proiectul de lege privind taxele susţinut de preşedinte va oferi beneficii lui Trump şi familiei sale. 63% au spus că legislaţia va ajuta familia Trump. Numărul celor care nu sunt de acord cu felul în care Trump se ocupă de taxe a crescut cu şase puncte, la 57%, faţă de acum o lună.

Sondajul CNN, efectuat împreună cu SSRS, a avut loc în perioada 14-17 decembrie, pe un eşantion de 1.001 adulţi la nivel naţional care au fost contactaţi telefonic. Marja de eroare a sondajului este de plus sau minus 3.8 puncte.

 

 

La aproape un an de la instalarea în funcţie, 


viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.