Costurile pentru repararea Elizabeth Tower, care găzduieşte faimosul Big Ben, au crescut cu 18,6 milioane de lire sterline după ce au fost constatate distrugeri provocate de bombe şi de azbest, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Necesitatea unei sume mai mari de bani pentru recondiţionarea turnului a apărut după ce a fost efectuată o analiză a structurii vechi de 177 de ani din centrul Londrei.

Comisia din Camera Comunelor a transmis că este „extrem de dezamăgită” că suma necesară a ajuns acum la 79,7 milioane de lire sterline.

Noul buget va trebui aprobat de contabilii din Camerele Parlamentului.

Ian Ailles, director general al Camerei Comunelor, a spus că restaurarea Elizabeth Tower, care a început în 2017 şi este programată să continue până anul viitor, „a fost mai complexă decât am putut anticipa”. El a explicat că nu a fost posibilă cunoaşterea nivelului de deteriorare până când au fost montate schelele şi a fost efectuată o analiză.

Examinarea a demonstrat: dezintegrarea şi deteriorarea sculpturilor, azbest în clopotniţă, folosirea de vopsea cu plumb toxică, sticla spartă a cadranelor ceasului, necesitatea unui expert ceasornicar.

Cele patru cadrane ale ceasului conţin 1.296 de piese de geam, iar fiecare dintre ele trebuie înlocuită în lucrarea de restaurare.

Ceasul, care cântăreşte 12 tone, a fost demontat şi supus unei evaluări complete.

Este necesară repararea a 700 de pietre, cu 300 mai mult decât era estimat, iar fiecare nouă piatră trebuie sculptată migălos.

Elizabeth Tower este deseori numit greşit de turişti, dar şi de londonezi, Big Ben. Numele de Big Ben face referire doar la clopotul care este găzduit de turn.

Iniţial, turnul a fost numit Clock Tower şi a fost rebotezat în 2012, cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elizabeth II.

Proiectul de conservare a Big Ben (Big Ben Conservation Project) este parte a unui program amplu de restaurare care vizează Palatul Westminster. Părţi ale acestuia datează din 1099.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.