Asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi au aruncat corpul acestuia în canalizare, după ce l-au "dizolvat" în acid, a anunţat, sâmbătă, cotidianul turc Sabah, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Examinarea resturilor din canalizarea reşedinţei consulului saudit de la Istanbul a dus la găsirea unor urme de acid, scrie sursa citată.

Anchetatorii susţin că trupul jurnalistului a fost dizolvat în acid, iar apoi autorii crimei l-au aruncat în canalizare, notează Sabah.

Un responsabil turc cu grad înalt a afirmat, luni, că "îngrijitori" saudiţi, între care un chimist şi un expert în toxicologie, au fost trimişi la Istanbul pentru a şterge urmele uciderii jurnalistului.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a efectua un demers administrativ în vederea viitoarei sale căsătorii.

Asasinatul jurnalistului saudit, critic al regimului de la Ryad şi colaborator la Washington Post, a afectat imaginea regatului saudit şi în special pe cea a prinţului moştenitor Mohammed Bin Salman, care exercită în prezent puterea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.