Premierul ungar Viktor Orban, care a obţinut puteri sporite în cadrul stării de urgenţă, a anunţat joi prelungirea până la noi ordine a măsurilor de izolare luate luna trecută pentru a lupta contra propagării coronavirusului, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile luate, care nu autorizează ieşirile din casă decât pentru a merge la serviciu, a face cumpărături, exerciţii sau a merge la farmacie, ar trebui să expire la 11 aprilie. 

"Vom prelungi durata restricţiilor de deplasare, o vom prelungi pe durată nedeterminată", a declarat Viktor Orban într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook. "Vom reexamina aceste restricţii în fiecare săptămână", a adăugat el. 

El le-a cerut cetăţenilor ungari să respecte aceste restricţii în timpul vacanţei de Paşte, în special evitând să se adune şi să respecte distanţarea în spaţiul public. 

"Trebuie să ne obişnuim cu ideea că aceste sărbători de Paşte nu se vor desfăşura ca de obicei", a spus el. El le-a permis primarilor să ia "decizii mai stricte" cu privire la administraţiile lor. 

Parlamentul ungar a adoptat săptămâna trecută o lege care-i acordă lui Viktor Orban puteri sporite în cadrul unei stări de urgenţă cu durată limitată, necesară, potrivit lui, pentru a face faţă pandemiei care a provocat până în prezent 66 de morţi printre 980 de cazuri înregistrate în această ţară de 10 milioane de locuitori. 

UE, Statele Unite şi mai multe capitale europene au solicitat autorităţilor ungare reţinere şi respectarea statului de drept, îngrijoraţi de o schimbare autoritară în favoarea pandemiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.