Spania a înregistrat 838 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, un nou bilanţ grav cotidian, după ce sâmbătă au fost 832, totalul ajungând la 6.528, potrivit cifrelor publicate duminică de Ministerul Sănătăţii, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 78.797, o progresie de 9,1% într-o zi, în a doua ţară cea mai îndoliată din cauza Covid-19, care va înăspri regulile de izolare. 

"Aceste măsuri vor reduce mişcarea şi mai mult a populaţiei dar va reduce şi riscul de infectare şi ne va permite să deblocăm unităţile sanitare", a declarat premierul Pedro Sanchez într-o alocuţiune televizată, sâmbătă seară. 

"Toţi salariaţii din activităţi neesenţiale vor rămâne acasă timp de două săptămâni", adică până la 9 aprilie, la începutul weekendului de Paşti, a declarat şeful Guvernului. 

Sunt considerate activităţi esenţiale - domeniile sănătate, alimentaţie sau energie. 

Această măsură a fost aprobată duminică, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de miniştri care trebuia să precizeze care sunt sectoarele vizate de măsură.           

Numărul persoanelor vindecate a crescut cu 19,7% în 24 de ore, ajungând la 14.709.

 

               

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.