Angela Merkel, aflată în carantină la domiciliu după ce a avut un contact cu un medic diagnosticat pozitiv de coronavirus "se simte bine" şi a trecut un prim test care a fost negativ, a indicat luni un purtător de cuvânt al guvernului german, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un prim test a fost negativ, a afirmat luni Cancelaria. Alte teste vor fi efectuate în următoarele zile pentru a fi concludente.         

"Cancelarul se simte bine, lucrează de la domiciliu", a declarat Steffen Seibert, care nu a precizat dacă se află la Cancelarie sau în apartamentul privat din centrul Berlinului unde Merkel a spus că încă locuieşte. 

Ea a participat la Consiliul de miniştri de luni dimineaţă prin telefon. Reuniunea a fost consacrată unui plan de salvare economică pus în practică de Germania contra epidemiei. 

Duminică seară, Seibert a anunţat că Merkel, în vârstă de 65 de ani, se plasează în carantină după ce vineri a intrat în contact cu un medic care i-a făcut un vaccin, înainte de a fi diagnosticat pozitivi cu Covid-19. 

Cancelarul federal tocmai prezentase noi măsuri contra epidemiei de Covid-19, între care interzicerea adunărilor cu mai mult de două persoane. 

Merkel, cancelar de aproape 15 ani şi care ar putea să renunţe la această poziţie cel mai târziu în 2021, a primit numeroase laude după anunţul că se plasează în carantină, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului german. 

Germania a înregistrat luni 22.672 de cazuri oficial declarate de Covid-19 şi 86 de decese, potrivit Institutului "Robert Koch".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.