Poliţia din Hong Kong a făcut mai multe descinderi duminică şi a descoperit o mică "uzină pentru fabricarea bombelor" de către un grup care cerea închiderea frontierei cu China în faţa coronavirusului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 27 ianuarie, o bombă a explodat în toaletele unui spital din districtul muncitoresc Sham Shui Po, iar o săptămână mai târziu, două alte tentative de detonare a explozibilului au avut loc la posturi de la frontiera de nord a teritoriului, potrivit Poliţiei. 

Explozia şi două tentative au fost revendicate de două grupuri care afirmă că vor să închidă total frontiera cu China continentală pentru a evita propagarea virusului în Hong Kong. 

După o anchetă, Poliţia a făcut descinderi în noaptea de sâmbătă spre duminică la 22 de adrese diferite de pe teritoriu şi în una dintre ele a găsit o mică "uzină de fabricare a bombelor", potrivit comisarului principal Li Kwai-wah, de la biroul de crimă organizată. 

Ei au identificat în special într-un local al acestui imobil comercial din Kowloon 2,6 tone de produse chimice diverse, produse pentru a decupla conductele şi 16 circuite electrice, precum şi şase bombe în curs de fabricare care conţineau fiecare 1,5 kg de explozibil. 

"Credem că am împiedicat o posibilă tragedie", a declarat Alick McWhirter, expertul în explozibili al Poliţiei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.