Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cere oamenilor să îşi păstreze calmul cu privire la epidemia de Covid-19 şi a precizat că miniştrii din lume trebuie să poată răspunde întrebărilor legat de cum se pregătesc să oprească răspândirea virusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul OMS continuă să fie acela că virusul „are potenţial pandemic” şi că ajută fiecare ţără să se pregătească.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom, a spus că ţările trebuie să fie pregătite să detecteze cazurile rapid şi să izoleze pacienţii. Este nevoie de măsuri potrivite în aeroporturi şi la punctele de trecere a frontierelor.

El a mai spus că ţările trebuie să fie pregătire să lupte şi împotriva zvonurilor şi a dezinformării. „Nu este timpul să ne temem, ci timpul să luăm atitudine să prevenim infectarea şi să salvăm vieţi acum”, a mai afirmat Adhanom.

„Teama şi panica nu ajută”, a adăugat el.

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 500 de cazuri confirmate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.